Ειδήσεις

Σπίτι > Ειδήσεις > Περιεχόμενο
Πλάκα και σωλήνας εναλλάκτη θερμότητας Μικρό αποτύπωμα, ελαφρύ βάρος, χαμηλή τιμή
Oct 23, 2017

Ο εναλλάκτης θερμότητας πλάκας και σωλήνα είναι ο βασικός εξοπλισμός για την ορθολογική χρήση και την εξοικονόμηση ενέργειας και την ανάπτυξη νέας ενέργειας. Σύμφωνα με τις στατιστικές, στις σύγχρονες πετροχημικές επιχειρήσεις, η επένδυση πλακών και σωλήνων ανταλλαγής θερμότητας αντιπροσώπευε το 30% ~. Στο ψυγείο, ο εξατμιστήρας και το βάρος του συμπυκνωτή αντιστοιχούσαν στο 30% του βάρους μονάδας ~, η κατανάλωση ενέργειας αντιστοιχούσε στη συνολική κατανάλωση ισχύος 20%. Ο ορατός εναλλάκτης θερμότητας πλάκας και σωλήνα έχει σημαντική επίδραση στις επενδύσεις των επιχειρήσεων, την κατανάλωση μετάλλων και την κατανάλωση ενέργειας. Λόγω της συνεχώς μεταβαλλόμενης ανταλλαγής θερμότητας στην παραγωγή, είναι απαραίτητο να υπάρχει μια ποικιλία εναλλακτών θερμότητας πλάκας και σωλήνα, αλλά από την υψηλή θερμοκρασία, την υψηλή πίεση, την εξαιρετικά χαμηλή θερμοκρασία και την αντοχή στη διάβρωση, ο αριθμός των κελυφών και σωλήνων Ο εναλλάκτης θερμότητας πλάκας και σωλήνα και η χρήση του τόπου στον 20ο αιώνα 80, 90 εξακολουθεί να κατέχει σημαντική θέση. Με την ανάπτυξη νέου εναλλακτήρα θερμότητας πλάκας και σωλήνα τύπου πλάκας, όπως η πλήρης συγκόλληση, η συγκόλληση και το κέλυφος πλάκας, καθώς και η εφαρμογή της νέας τεχνολογίας, της τεχνολογίας και των υλικών στον πλάκα και τον εναλλάκτη θερμότητας, η πλάκα και η θερμότητα του σωλήνα Ο εναλλάκτης έχει τα πλεονεκτήματα του υψηλού συντελεστή μετάδοσης, της μεγάλης λογαριθμικής διαφοράς θερμοκρασίας, του μικρού αποτυπώματος, του ελαφρού βάρους, της χαμηλής διαφοράς θερμοκρασίας και του χαμηλού συντελεστή ρύπανσης. Έχει επίσης την ικανότητα φέρουσας από 2.5MPa έως 8.0MPa, η ικανότητα να αντέχει τη θερμοκρασία αυξήθηκε από 150 ℃ σε 1000 ℃, δημιουργώντας συνθήκες για την αντικατάσταση του Shell-and-tube Plate και Tube Ανταλλακτών θερμότητας σε πολλές περιοχές εφαρμογής.

Τα χαρακτηριστικά του εναλλάκτη θερμότητας πλάκας και σωλήνα

1. Η λογαριθμική μέση διαφορά θερμοκρασίας είναι μεγάλη.

2. Μικρό αποτύπωμα, συμπαγής κατασκευή, βολικός καθαρισμός.

3. Το ελαφρύ βάρος, το πάχος του φύλλου είναι γενικά 0,4-0,7mm.

4. Ο συντελεστής μεταφοράς θερμότητας είναι υψηλός, η κυμάτωση του φύλλου μπορεί να προκαλέσει το ρευστό να παράγει στροβιλισμό κάτω από τη μικρή ταχύτητα ροής.

5. Μπορεί να αλλάξει την περιοχή της μεταφοράς θερμότητας ή του συνδυασμού διεργασιών, να αυξήσει ή να μειώσει τον αριθμό των πλακών για να επιτευχθεί η απαιτούμενη περιοχή μεταφοράς θερμότητας, να αλλάξει τη στήλη θύρας σειράς, μπορεί να εφαρμοστεί σε διαφορετικούς εναλλάκτες θερμότητας πλάκα και σωλήνα.

6. Χαμηλή τιμή.

Αρχή λειτουργίας του εναλλάκτη θερμότητας πλάκας και σωλήνα

Ο πλάκα πλάκας και ο εναλλάκτης θερμότητας σωλήνα είναι ένας μεγάλος αριθμός κυματοειδούς πλάκας μεταφοράς θερμότητας, σύμφωνα με ένα ορισμένο διάστημα, μέσω της συμπίεσης ελαστικού παρεμβύσματος που αποτελείται από αποσπώμενο εξοπλισμό εναλλάκτη θερμότητας πλάκας και σωλήνα. Όταν συναρμολογείται η πλάκα, οι δύο ομάδες είναι διατεταγμένες εναλλάξ και η κόλλα χρησιμοποιείται για τη στερέωση των πτερυγίων ελαστικού στεγανοποίησης μεταξύ των πλακών και των πλακών. Ο ρόλος του είναι να εμποδίζει τη διαρροή ρευστού και το σχηματισμό ενός στενού δικτύου μεταξύ των δύο πλακών, την πίεση της πλάκας μεταφοράς θερμότητας σε μια ποικιλία κυματοειδών, την αύξηση της περιοχής πλάκας μεταφοράς θερμότητας και την ακαμψία και μπορεί να κάνει το ρευστό σε χαμηλή ταχύτητα σχηματισμού στροβιλισμού, προκειμένου να επιτευχθεί ενισχυμένη επίδραση αγωγιμότητας θερμότητας. Οι τέσσερις οπές επί της πλάκας σχηματίζουν τον σωλήνα διανομής και την πολλαπλή εξαγωγής του ρευστού και τα δύο μέσα μεταφοράς θερμότητας ρέουν εντός του αντίστοιχου καναλιού ροής, τα οποία σχηματίζουν το αντίθετο ρεύμα ή τη ροή διαμέσου κάθε φύλλου για ανταλλαγή θερμότητας.

Τα χαρακτηριστικά του:

(1) Μικρό μέγεθος, μικρότερο αποτύπωμα.

(2) υψηλή απόδοση μεταφοράς θερμότητας?

(3) Ευέλικτη συναρμολόγηση.

(4) Χαμηλή κατανάλωση μετάλλων.

(5) Μικρή απώλεια θερμότητας.

(6) Αποσυναρμολόγηση, καθαρισμός, γενική επισκευή.

(7) Εναλλάκτης θερμότητας πλάκας και σωλήνα είναι ένα μειονέκτημα μιας μακράς σφραγισμένης περίμετρος, εύκολο να διαρρεύσει, δεν μπορεί να αντέξει υψηλή πίεση.

Σύνθεση και λειτουργία του εναλλάκτη θερμότητας πλάκας και σωλήνα

Ο εναλλάκτης θερμότητας πλάκας και σωλήνα αποτελείται κυρίως από πλάκα μεταφοράς θερμότητας, φλάντζα στεγανοποίησης, πλάκα διπλής όψης, κοχλία σύσφιξης, βραχίονα κλπ.

Τα εξαρτήματα λειτουργούν ως εξής:

1. Πλάκα μεταφοράς θερμότητας

Η πλάκα μεταφοράς θερμότητας είναι ο κύριος εναλλάκτης θερμότητας πλάκας και σωλήνα των εξαρτημάτων, το γενικό κυματοειδές σχήμα σε ενήλικα, ανάλογα με το διαφορετικό υγρό μέσο, ​​το υλικό πλάκας μεταφοράς θερμότητας δεν είναι το ίδιο, χρησιμοποιείται κυρίως από ανοξείδωτο χάλυβα και υλικό τιτανίου φτιαγμένο από

2. Σφράγιση GASKET

Πλάκα και σωλήνας Εναλλάκτης θερμότητας ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ είναι κυρίως στην πλάκα μεταφοράς θερμότητας μεταξύ του αποτελέσματος στεγανοποίησης. Τα υλικά είναι: NBR, καουτσούκ EPDM, καουτσούκ φθορίου, κ.λπ., σύμφωνα με διαφορετικά μέσα που χρησιμοποιούν διαφορετικό καουτσούκ

3. Επιφάνεια διπλής όψης

Τα δύο άκρα της πρέσας συσφίγγονται ώστε να συγκρατούν όλη την πλάκα μεταφοράς θερμότητας, για να εξασφαλιστεί ότι το ρευστό μέσο δεν διαρρέει

4, βίδες σύσφιξης

Τα μπουλόνια σύσφιξης είναι κυρίως για να σφίξετε τα δύο άκρα της πλάκας πίεσης. Οι κοχλίες σύσφιξης είναι συνήθως δύο σπειρώματα, η σύσφιξη των βιδών, έτσι ώστε η στιγμή της σταθερής πλάκας να είναι ομοιόμορφα

5. Κρεμαστό πλαίσιο

Η κύρια υποστήριξη για την πλάκα μεταφοράς θερμότητας, έτσι ώστε η αποσυναρμολόγηση, ο καθαρισμός, η συναρμολόγηση και άλλη ευκολία.

Guangzhou Jiema θερμότητας ανταλλαγή εξοπλισμού Co., LtdΤηλέφωνο: +86-20-82249117